Vegansk Pho med crispy spicy cucumber

Dags för ett nytt recept! Går snabbt som satan och är riktigt gott 😀 30 min och du imponerar som den blomman du är! Med crispy spicy cucumber som side framstår du även som ett proffs! Åt den rätten på Han Dynasty i East Village, underbar Kinarestaurang jag rekommenderar varmt om du är i New York. Njut av detta! OBS! Detta är inte pho-pho-soppa utan mer en vietnamiskisk-inspirerad soppa. Du kan modifiera den lite som du vill ❤

Crispy spicy cucumber

1 gurka
2 teskedar vitlök
1 tsked socker
2 msk soja/tamari
1 msk chiliolja
1-2 msk black bean paste (om du har)

Tillagning:
Du kan skala gurkan slarvigt om du vill, men jag gillar att ha skalet kvar. För att gurkan inte ska bli ”saggig” kan du ta bort mittendelen av gurkan, men det brukar jag faktiskt inte orka göra 🙂 Skär bitarna i ca 2 cm. Blanda fint hackad vitlök och ingredienserna, smaka av och justera efter hjärtat. Blanda ihop med gurkan och låt stå minst 15 min i kylskåpet. OTROLIGT!

Någon slags Pho

Grönsaker:
1 morot
1 pak choi
2 Vitlöksklyftor
2 nävar svamp, champinion kör jag
1 salladslök eller den löken du har hemma
1 av något du vill rädda i kylen
1 kruka koriander
4 cm ingefära
1 citrongräs, thaibasilika eller limeblad
1 lime
1 chilli
1 näve groddar om du har!

Kryddor
2 stjäranis
Lite kanel
4-5 nejlika-spikar
Salt
5 spices
1-2 tärningar buljong eller misopasta
Soja eller Tamari
Sriracha sås till servering eller något starkt

200g nudlar, risnudlar eller det du har till hands

Tillagning
Hacka vitlök, ingefära och citrongräs och fräs i rapsolja. När det luktar gott och blivigt lite mosigt är det dags för stjärnanis, nejlika, kanel och 5spices. Sen in med löken du har. In med svampen och grönsaker du ev till fräsa. In med ca 1 liter vatten sen, buljong/miso och kryddor, soja och koka upp. In med nudlarna. Tillsätt mer kryddor tills du är nöjd  och chilli. In med de sista gönsakerna du bara vill ha lite varma och inte koka sönder. MUMS! Servera med färsk koriander och någon stark sås du har i kylen om någon vill ha extra hetta.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s