Onsdag = mod


Jag känner mig modig när jag slänger upp en mobilbild på instagram med dåligt ljus, från ett stökigt rum, på mig utan smink, utan filter och utan massa pill i inställningarna. Men bara då är jag friiiii. 

Tacksamhetsvecka och dags för MOD! Jag vill vara så modig och påstå att jag är modig 🙂

Jag har tänkt massor på mod. Hur viktigt det är och hur mycket det ger. Mod för mig är att våga följa sitt hjärta utan att vara rädd för att inte passa in eller inte dansa efter någon annans pipa. Mod fick mig att be folk inte gråta framför mig genom min sjukhustid, för jag kände att jag inte skulle kunna fokusera på mitt tillfrisknande. Mod är många gånger att be om något, kanske be om hjälp, som är en klassisk grej många har svårt för. Bland annat jag 🙂 Man kan vara modig på olika sätt och i olika av livets kategorier. Mod är för mig att visa mig osminkad på instastory fast jag inte känner mig fin alla gånger. Mod är att brta mönser och strukturer som inte gynnar dig och istället håller dig tillbaka.

Jag tjatar ofta om att man ska följa sitt hjärta och det är en del av att vara modig. Oftast blir det enklare att bara göra som alla andra, passa in och anpassa sig. Det är inte alltid lätt att gå sin egen väg för man kan bli ifrågasatt och man måste stå upp för sig själv om och om igen. Men jag vet att man inte blir lycklig av att anpassa sig, absolut finns det regler, lagar och sociala koder att följa och ibland kanske skarva på. Men jag uppmuntrar verkligen dig att känna efter om du gör det du vill eller det du bara tror förväntas. Så många människor som sagt till mig genom åren att dom önskar att dom vågade klä sig lite mer modigt eller färgglatt. Alla har haft 100 anledningar till att inte göra det. Anledningar som jag tycker bara är i deras huvud och grundar sig i rädsla. Det är lite sorglit, kläder är en sån liten grej, där ska man verkligen inte spara på krutet tycker jag! Livet är för kort för det!

Jag blev lite osäker på vad mot egentligen var när jag började dyka in i det. Och detta sa wikipedia ”En modig person handlar i överensstämmelse med sina övertygelser…” det tycker jag är ganska spot on.

Så sönosar, följ era drömmar! Ju mer sann du är mot dig själv och vet ditt hjärtas övertygelser desto lättare blir det att vara modig. Go go go!

Publicerat av

En tanke på “Onsdag = mod”

  1. Nästa gång man slår upp modig i Wikipedia står det Natali Flikas med länk rakt in i livet m regnbågens alla färger💖

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s