Onsdag = inre verktyg

Tacksamhetsvecka och jag dyker in i det som betytt mest för mig under sjukdomen!

Mina inre verktyg har vart ALLT! Och det låter lite flummigt, vad är ett inre verktyg? En hammare? Eller en fiskespö? Haha, TYP! Inre verktyg för mig innebär strategier för att klara av tuffa situatoner men också ett synsätt som gör livet enklare och lite najsare att leva.

Jag hade tur som fick träffa ”polish guru” när jag var tonåring och fylld med osäkerhet, ångest och självhat. Hon lärde mig att se livet på ett annat sätt, hon gav mig verktyg för att klara av vardagen. Tex så lärde jag mig att istället för ”varför?” tänka ”hur kan jag förändra det som inte passar mig eller göra det till min fördel”. DET är mitt starkaste verktyg tror jag. Visst låter det enkelt? Men det tog flera år för mig att verkligen komma till punkten att jag kunde fokusera på konstruktiva lösningar istället för att ta saker personligt eller undra vad som var ”fel” på mig. Det är bara en av många grejer.

Jag hade suttit hos många psykologer, läst många böcker om självutveckling och tänkt mycket på livet innan jag blev sjuk. Jag är så tacksam för det. Att ha domdär inre verktygena och strategierna gör att när allt är piss så kan jag styra om skeppet. Inte tappa mig helt i det mörka, sega och svåra – utan zooma ut och tänka ganska klart. Jag kännde mig så otroligt lycklig tiden innan min sjukdom och när den slog ner som en blixt från klar himmel tänkte jag ”okej!? nu ska vi se hur verktygen fungerar!”. Jag kände mig som en boxare i en ring med alla muskler och bästa boxningshandskarna på. Det hjälpte mig. Det stärkte mig. Jag var rädd – men jag var så redo.

Många av er har följt mig länge. Ni har sett mig handskas med cancer och många av er har skrivit och hejat på mig för min positivitet. Och det har faktiskt även sjukvården gjort. Flera har sagt att det gör skillnad om man är psykiskt stark under en sådanhär tuff resa. Jag vet inte om det finns någon legit forskning på det? MEN det är fett värt det. Jag var inställd på att om detta är sista tiden i mitt liv så ska jag verkligen försöka njuta så ofta jag kan. Såklart har det vart tuft – men verktygen har hjälpt.

Min dröm är att kunna hjälpa folk med dessa verktyg. Jag vet inte hur men jag försöker visa mina tankar på instagram, tänker att det kanske smittar av sig lite. Grejen är att verktygslådan på insidan måste också tas om hand om. Jag älskar att tänka på hur jag tänker och vad det gör med mig. Min verktygslåda lixom genomsyrar allt jag gör för att den ständigt ska vara nära till hands.

Det fina med att existera är att DU har makten att göra så mycket fint för dig själv som sen som ringar på vattnet gör fint för andra. Det behöver inte handla om pengar/karriär där mycket av dagens fokus ligger på. Det handlar om att ta ansvar över sitt liv, väja bort tankar och personer och platser som inte gör dig gott. Och om du inte kan välja bort så får du ändra ditt synsätt. Det handlar om att det ska bli härligare för dig och inte tärande. Så hugg tag i din inre låda nu, alla svar finns innom dig. Du måste bara tänka efter lite, unna dig den tiden. Du är bäst! ❤

Publicerat av

En tanke på “Onsdag = inre verktyg”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s